dch25

De springlevende Darts Club!

Een vijfentwintigjarig bestaan is een mooi moment om terug te kijken en op zoek te gaan in de archieven. Aan de hand hiervan is er een opzet gemaakt voor dit jubileumboekje. Het boekje is mede mogelijk gemaakt door de adverteerders, waarvoor dank! Wat mij opvalt is het enorme enthousiasme waarmee men van start ging. In de eerste vijf jaar werden er zo veel activiteiten op poten gezet dat het lijkt alsof er niets anders voor de leden bestond dan de darts club. Er kwamen steeds meer teams en toernooien maar ook activiteiten die niets met darts te maken hadden. De inzet van vrijwilligers was geweldig groot en iedereen in de club hielp mee. Besturen, organiseren van wedstrijden, acties om geld in het laatje te krijgen, feesten organiseren, altijd was de animo groot. Soms is dat ook van levensbelang geweest voor de club, vooral toen DC Harmonie een eigen clublokaal ging runnen.

Na een aantal jaren werd het steeds moeilijker vrijwilligers te vinden om bardiensten te draaien en de eerste klus die ik voor mijn kiezen kreeg als voorzitter was het uitbesteden van het clublokaal. Opzetten van een jeugdafdeling kreeg daarna voorrang, hier plukken we nu de vruchten van bij de senioren. Het geld dat we verdiend hadden met de exploitatie van het clublokaal wilden we ten goede laten komen aan de leden die ervoor gewerkt hadden. Als oplossing werd de contributie tot een minimum verlaagd en alle toernooien werden gratis voor leden. Tevens organiseerden we elk jaar een dartsdemo. Er kwamen een aantal toppers langs waarbij de avond met Mervyn King en Martin “Wolfie” Adams mij het meest is bijgebleven, wat een geweldige avond!

Op dit moment zijn we een financieel gezonde vereniging en groeien richting 70 leden. Dit jaar hebben we weer een kampioensteam te weten DC Harmonie 3, proficiat! De komende tijd zijn er twee grote wensen om te verwezenlijken. Uitbreiding van de jeugdafdeling is zeer welkom, want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Hopelijk geeft de WK winst van Michael van Gerwen hier een extra boost aan. Ook is het belangrijk om meer verschillende leden een vrijwilligersfunctie binnen de club te laten doen en niet al het werk op een kleine groep te laten neerkomen. Al met al hebben we alle reden er een feestelijk jaar van te maken.

Cecile van den Kroonenberg