DCH Feesten

Door de jaren heen valt op hoe vaak er feesten werden georganiseerd. Competiefeesten, Fietstochten, Café sportdagen et cetera. Erwin Achten was een van de leden die lange tijd zitting had in de feestcommissie. Hij heeft dan ook menig feest georganiseerd. Erwin schreef het volgende stuk over de DDA.

Een alternatieve Doe & Drink Avond, DDA in de volksmond, is de opvolger van de Café Sportdag. Voor velen een begrip, voor anderen nog vaag in het geheugen en weer voor anderen iets geheel onbekends. Een Doe & Drink Avond klinkt zoals het ook bedoeld was. Een avond vol plezier door het spelen van spellen met een natje en een droogje. De eerste editie hiervan werd georganiseerd in het jaar 2000, de (voorlopig) laatste in het jaar 2005.

dda

DDA: garantie voor veel plezier!

Wat was er dan zo leuk aan het spelen van wat spellen, hoor ik je denken? Nou dat zal ik je vertellen: hou de spellen simpel/onnozel, verwerk er een dartselement in, houd de deelnemers actief en zorg voor wat spektakel. In de zes edities hebben we onder andere de volgende spellen georganiseerd:

Drietand werpen; met een echte hooivrok op een laken (levensgroot dartsbord) gooien dat tegen een muur van hooibalen was vastgezet. Aan het begin van de avond als 1 e spel georganiseerd, daar dit toch redelijk gevaarlijk was en niet aan te bevelen is na het nuttigen van een aantal drankjes.

Blaasvoetbal; ping-pong balletje op het biljart, teams om en om rond de tafel en met een rietje het balletje in de goal proberen te blazen. Als je zag hoe mensen fanatiek probeerden te scoren en vooral de tegenstander probeert weg te duwen geeft wel aan dat dit ook zeer geslaagd was.

Barby-Queen; een grote houten letter Q en een barbypop. De pop aankleden, deze op de grond zetten en proberen de barby door de Q heen te schieten.

Paas-Haas spel; spel waar bij eieren door een paashaas naar een gooier werden gebracht. De gooier gooit het ei naar de vanger waarna het ei geverfd moest worden. Wie de meeste eieren had geverfd won. Ludiek effect was dat de eieren rauw waren en hiermee niet echt voorzichtig werd omgegaan. Gelukkig hadden we de vloer afgedekt met plastic maar zaten toch ook de deelnemers, de muren en zelfs het plafond onder.

Ons kent ons; foto’s van delen van de huizen van leden van de dartsclub werden getoond. Je moest raden van wie het huis was.

Kussengevecht; twee bokken en een balk waar op men ging zitten en moest proberen de ander met een kussen van de balk af te meppen. Op de grond lagen luchtbedden om de val te breken zodat er niets kon gebeuren. Alles ging ook daadwerkelijk goed, alleen bij het opruimen viel de balk uit de handen waarna er toch nog een ziekenhuisbezoek afgelegd moest worden. Overigens niets ernstigs.

Een kleine greep uit een aantal jaren spellen die we hebben gespeeld op de DDA. Maar zoals de naam DDA al aangeeft was er ook altijd genoeg tijd om gezellig met elkaar een biertje te drinken, dat is een darter over het algemeen wel toevertrouwd.

hawai

Hawaii feest

Al met al was de DDA jaren lang een succesvolle feestavond met veel plezier georganiseerd door de feestcommissie. In het kader van het 25-jarig bestaan van Dartsclub Harmonie heeft het bestuur Roel en mij gevraagd nogmaals een DDA te organiseren. Natuurlijk nemen wij deze uitdaging aan!

Erwin Achten