Het prille begin: de oprichting van Darts Club Harmonie

Jarenlang waren de oprichters van de club vaste klant bij café Harmonie, ook wel C&A genoemd. Ze waren er vaak te vinden op vrijdag– en zaterdagavond. In het café hing een dartbord en daar werd menig pijltje op gegooid. Jan Taxi en Anja Janssen hadden al enige tijd in Tegelen gedart bij de Venlose Darts Organisatie (VDO) en vertelden hier over. Deze bond organiseert een competitie op dinsdagavond met teams uit de regio. Toen de harmonie haar repetities ging houden in het gemeenschapshuis kwam op dinsdagavond de zaal bij C&A vrij. Acht personen besloten om een dartsclub op te richten, natuurlijk gestimuleerd door de cafébazen om zo inkomsten te genereren.

Op dinsdag 11 april 1989 was het dan zo ver, Corry was nog de ramen aan het lappen en Arie stond achter de bar. Eerst werd er wat gedronken maar al snel werd er besloten aan een tafel te gaan zitten en met de vergadering te beginnen. In totaal bestond de vergadering uit 8 personen, de oprichters van de club. Lei Pingen werd gekozen tot voorzitter en John Vullings tot penningmeester. Voor de post van secretaris was echter geen animo en deze post bleef vacant. De club bestond verder uit Mike Biemans, Arie Biemans, Corry Biemans, Jan Savelkoul, Anja Janssen en Hans Verstappen. Statuten en reglementen werden overgenomen van de VDO en waar nodig aangepast. Ook werd er direct bij de Kamer van Koophandel ingeschreven. Darts Club Harmonie was geboren!

bestuur

Het eerste bestuur van Darts Club Harmonie

Na de oprichting werd er flink gelobbyd om de club te laten groeien. Binnen een maand werd er een secretaris gevonden in de persoon van Petrie Vullings, en was het bestuur compleet. Meer en meer leden traden toe en in het najaar werd er meegedaan aan de competitie van de VDO. Dat seizoen bestond de VDO uit 42 teams in 3 divisies en was DC Harmonie de enige club buiten Venlo-Blerick-Tegelen. Veel teams klaagden er over dat ze zo ver moesten rijden naar Arcen. Tegenwoordig bestaat de VDO uit 19 divisies met een kleine 300 teams.

Er werd in het seizoen ‘89-’90 gestart met 2 teams.

dch1

DC Harmonie 1 met staand van links naar rechts Ruud Smits, Erwin Achten, Jan “taxi” Savelkoul en John Vullings. gehurkt Mike Biemans, Hans Reinders en Lei Pingen.

dch2

DC Harmonie 2 met staand Johan Haegens, Hans Verstappen, Arie Biemans, Ruud van den Beele en Roel Reinders. gehurkt Anja Janssen en Petrie Vullings.