Kampioenen

Natuurlijk is ook het sportieve vlak belangrijk. Door de jaren heen zijn er verschillende teams kampioen geworden bij de VDO. Twee teams werden divisiekampioen en zij mochten naar het NK. Hieronder een verslag van Thei Driessen, hij werd het vaakst VDO-kampioen van alle leden van DC Harmonie.

Toen ik in het jaar 2000 eindelijk 16 jaar werd, mocht ik bij de senioren van DC Harmonie competitie darten. Lei Pingen vroeg mij in zijn team. Alle teamleden waren er op gebrand om goed te presteren en we wilden voor het kampioenschap gaan in de derde divisie van de VDO. We trainden veel samen en speelden altijd in de sterkste opstelling. Ieder had zo zijn eigen ding. Lei gooide vaak op de 19 en Johan gooide zo hard dat de punt bijna helemaal in het bord verdween. Achteraf gezien denk ik dat dit ons beste jaar was.

De eerste wedstrijd van de competitie wonnen we gelijk met 9-0 tegen de Paerdskoel. Het was ons niet alleen om de prestatie te doen maar het was nog gezellig ook. In die tijd mocht je gelukkig nog bier drinken met 16 jaar! Als we uit moesten spelen gooiden we ons bij de harmonie in, waarna we op weg gingen naar de tegenstander. Er was één teamlid dat altijd de lucht verpestte in de auto. Hij had er lol in om dan een vette scheet te laten. Er zijn nu nog darters die niet bij hem in de auto willen zitten. In een uitwedstrijd werden we kampioen en kregen bloemen van het bestuur.

kampioen

Het Kampioensteam van het seizoen 2000-2001 Ad Vullings, Bernie Dousen, Thei Driessen, Lei Pingen en Johan Hovens.

Omdat we kampioen waren van de 3e divisie E mochten we meedoen aan de divisiekampioenschappen van de VDO. Een aantal kampioenen deed niet mee en daardoor moesten we met twee andere teams uitvechten wie er divisiekampioen zou worden. We wonnen de eerste wedstrijd van De Munt uit Panningen. De Munt verloor ook van Boezzz & Boezzz uit Reuver en was daardoor uitgeschakeld. De laatste wedstrijd ging tussen Boezzz & Bloezzz en DC Harmonie om het divisiekampioenschap. De Munt moedigde ons fanatiek aan en onze eigen supporters natuurlijk ook. De spanning in deze laatste wedstrijd was erg groot en had echt invloed op het gooien. Wij hadden de zenuwen het beste onder bedwang en wonnen. Divisiekampioen!

We mochten naar het Nederlands Kampioenschap en gingen met een grote bus vol supporters naar Loosdrecht . De stemming zat er direct goed in. We gooiden prima maar in onze poule zat een team uit Den Bosch en dat was wel heel erg goed. Met darts wordt je niet naar niveau ingeschaald zoals bij tennis of biljarten, maar een nieuw team start onderaan de ladder. Het team uit Den Bosch leek wel een profteam en dat was het ook. Braulio Roncero was een van de spelers en hij gooide datzelfde jaar op de Lakeside. De rest van het team deed niet veel voor hem onder en wij waren dan ook kansloos. De andere poulewedstrijd wonnen we wel. Het team uit Den Bosch werd later die dag Nederlands Kampioen. 2001 was ook het jaar dat de breezers opkwamen en we dronken ze helemaal keps. We mochten gerust bij een supermarkt breezers ophalen en bij het toernooi opdrinken. Een paar supporters ging dan ook direct op pad. Het was een geweldige dag. Het jaar er op werden we weer kampioen en promoveerden naar de eerste divisie.

Thei Driessen